Welcome

Delete this widget from your Dashboard and add your own words. This is just an example!

Ciri2 Perempuan Idaman Lelaki

Monday, January 5, 2009

Hah...nie sure pompuan ske baca nie...so,kalu ciri2 yg ada kat bawah nie ada kaitan ngn korang,maknanya mmg korang nie antara rebutan lelaki zaman skang nie...tp jgn kembang lebeh plak eh..maybe kebetulan je kot..hahaha..layan sudah....bende nie Xsemstinya fakta tp agak boleh diterima dr segi logik pemikiran....Pnd2 la korang pkir,ade ke X ciri2 nie dlm diri korang..LAYAN...!!!!

1. Jadi pendengar setia

Lelaki suka wanita menjadi pendengar setia dan tidak suka kaum hawa yang suka membangkang.

2. Tarikan derapan kasut
Bunyi derapan kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki.

3. Jangan bersolek tebal
Lelaki tidak suka jika anda memakai alat solek terlalu tebal.

4. Ingat hari pentingnya
Mengetahui bila hari lahirnya antara resipi penting yang perlu diketahui. Berbuatlah sesuatu untuk hari pentingnya itu.

5. Hormatinya
Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya.

6. Jangan terlalu kebudak-budakan
Bersikap matang dalam tutur kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan.

7. Agresif
Lelaki suka sikap wanita yang agresif.

8. Jangan terlalu seronok
Jangan terlalu seronok ketika bertemu dan berbual dengannya. Contohnya berbual terlalu lama di telefon untuk perkenalan pertama.

9. Jangan ganas
Jangan terlalu bersikap kelelakian dan ganas dalam pergaulan.

10. Jangan terlalu baik
Jangan terlalu menunjukkan bahawa kamu ini terlalu baik dan sempurna.

11. Jangan perasan!!
Jangan perasan bahawa kamu ini mempunyai paras rupa yang jelita.

12.Sikap sederhana
Sentiasa memegang prinsip sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan.

13. Sikap keibuan
Bersikap keibuan adalah antara petua yang perlu dititikberatkan.

14. Lemah-lembut
Sentiasa bercakap lembut dengan mereka.

15. Sensitif
Ketahuilah mereka adalah golongan yang terlalu sensitif dan sukakan kelembutan apatah lagi daripada seorang gadis.

16. Kenali dirinya
Kenali siapa dirinya yang sebenar sebelum anda memulakan langkah untuk memikat.

17. Jaga kecantikan
Lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit. Jangan biarkan wajah anda dipenuhi jerawat batu!

18. Gaya kemas
Aset penting bagi anda untuk memikat lelaki adalah mata, punggung dan gaya langkah yang kemas.

19. Jangan kuno!!
Jangan bersikap terlalu kuno.

20. Sering tanya khabar
Bertanya khabar sekurang-kurangnya dua kali seminggu supaya tali persahabatan anda dengannya tidak putus begitu saja. Mungkin suatu hari nanti sikap anda yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya.

21. Jujur dalam tingkah laku
Usia dan bentuk badan bukan menjadi ukuran penting tetapi kecerdikan, kejujuran serta tingkah laku yang bersopan-santun.

22. Suka yang beragama
Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama namun begitu anda tidaklah perlu terlalu alim.

23. Tidak mudah dipermainkan
Menunjukkan bahawa anda bukanlah seorang gadis yang mudah dipermainkan selain tidak terlalu merengek dan mengada-ngada.

24. Jangan tunjuk lemah
Jangan tunjukkan kelemahan anda ketika berada di samping lelaki yang anda minati.

25. Tunjuk matang
Lelaki sukakan wanita yang bijaksana dan matang serta mudah diajak berbincang.

26.Suka dimanja
Yang paling penting, lelaki suka dimanja dengan belaian dan kata-kata romantik.

Aku pun confius..aku rasa Xperlu kot sume ciri2 nie sbb aku taw Xsume girls/boys perfect..Btol X???Allah dah ciptakan tiap2 org itu berbeda N mngikut acuan Nya yg tersendiri..so,lelaki2 Xleh nak demand2 sangat la..Pompuan pun satu hal..jgn la dok berkira sangat dengan kekurangan y ada pada lelaki..terima je la seadanya...Then lagi satu,Xpayah la nak cari kepuasan nfsu N slera y tggi dlm mmilih pasangan... Masa couple baru la kite cari kesempurnaan dlm pasangan kite....Jap2 ada 1 lagik ciri2 yg menjadik idaman lelaki..Nie aku nak tmbh sendrik nie...

27.Pompuan Yg Perasan
Pompuan Yg pasan Cun la beb.Nie bukan ciri2 yg lelaki ske..tp mnyambh...Budget hot padahal...hahaha,,,mlas aku nak tmbh lebeh2....hahahakalu yg dah mmg hot tp dok perasan lg,lagi ar laki2 bengang...rasa mcm nak balik selipar jmban je...

K la weh...GTG now..dah lewat nie....sok ada kelas marathon plak...Then Rabu plak direct 8jam kelas....Non stop without breaks from 8pg-4ptg....Doa2 je la spya aku leh bernafas lagik...sem nie teruk Syiallll.....K la...Gue tdo dlu..Jmpe lagik di isu akan datang...

THANKZ KEPADA MEMBER2 AKU YG TEMAN AKU MKAN KAT PANTAI BAN PECAH...
NNT BILER SESENANG,KITE LEPAK2 PLAK WAKTU SIANG....
LAYAN......

10 kritikan dan komen:

si manis said...

wahhhh...
sy rs sy cam ade jer cri2 2..
haha.
agak2 mmg ssh nak jd cam 2...
kan..
;)

kan--->wani said...

oo..awak ada ek ciri2 yg saya post 2??/
baper banyak???
no. baper dlm senarai 2 y ada kat diri awak???
hik3

Ijat(bukan nama sebenar) said...

wuairghtyuopkjgdf.... ak sedang mencarut... baru jumpa hg pnya blog.. padahal dok tgk muka hg tiap2 ari!!!!!!!!

si manis said...

hehe..
banyak sgt la num..
agak2 sy lbh dr 1 la.
hehe

Noorlaila Mohamed Nor said...

byk sgt aih.
tp menarik.
lawak pn ada haha

kan--->wani said...

ape yg lawak nyerr??
serius sket...hahaha

aien said...

x do owang yg smpurne kan

Syakir+Ina=Syakirina said...

aik , mkn kt ban pecah ?? HAHA

rahasia memikat wanita idaman said...

sungguh artikel yang luar biasa. bagi kita yang meningginkan wanita idaman tentunya kita harus pandai dulu cara menarik hati wanita itu.

bukankah sebaik wanita adalah periasan buat kita, dan wanita yang sholeh adalah wanita idaman setiap pria. salam Rahasia memikat wanita idaman

terima kasih admin semoga kebaikan anda dibls oleh allah swt

ini blog aku ^o^ said...

satu pon xde....haha